3 Ekim 2024 Perşembe

NADMEX 2024 Afet Yönetimi Fuarı ve Zirvesi 2-4 Ekim 2024 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Afet yönetimi/afet risk yönetimi alanında çalışan akademi, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren etkinlik sırasında birçok panel oturuma ve uzman konuşmalarına yer verildi.

3 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşen, “Hazırlıklı ve Dirençli ‘Afetle Mücadele Takımları’ Oluşturmak” başlıklı oturumu Açık Radyo Program Koordinatörü Gürhan Ertür yönetti. Oturumda; İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, AFAD Gönüllülük ve Sivil Toplumla İlişkiler Daire Başkanı Hüseyin Ceven, ANDA Derneği Genel Başkanı Okan Tosun, AHBAP Derneği Genel Başkanı Haluk Levent ve AFETTEK Platformu Genel Koordinatörü Ömür Demir Kızılarslan konuştular.

AFETTEK Platformu Genel Koordinatörü Kızılarslan, konuşmasında; Platformun afet ve acil durum teknolojileri, ürün ve hizmetleri, bilgi ve verileri alanında yeni bir sektörel yapılanma ve iş ekosistemi oluşturma girişimlerine ev sahipliği yapan, üstün niteliklere sahip kurumları ortak amaç için bir araya getiren bir yapılanma olduğunu vurguladı. Platformun, afet risklerinin azaltılması bakımından sorumluluk üstlenen, ulusal ve uluslararası alanda güçlü bir muhataplık ve saygın iş ağları oluşturmaya aday, gönüllü bir sivil yapılanma olduğunu belirtti. Platformda, afet risklerinin azaltılması için çok paydaşlı bir yönetim modelinin, farklı afet türleri ve afetlerin farklı döngüleri için bütünleşik bir risk azaltma sisteminin benimsenmesine önem verildiğini bildirdi.

Sitemizi Nasıl Buldunuz ?